Bardsley_Lane-SQ-01_0000s_0009_Bardsley-Lane-02b
Bardsley_Lane-SQ-01_0000s_0009_Bardsley-Lane-02b
  • Project: Bardsley Lane
  • Location: Greenwich, London
  • Description: Mixed-use conversion
  • Value: £350,000
  • Client: Renewal Limited
  • Status: Complete
https://phplusarchitects.com/wp-content/uploads/2005/08/Large_0_Bardsley_Lane.jpg

A Victorian Coroners Court becomes the new headquarters for Renewal Developments with an apartment above in this mixed-use development in Greenwich. This sensitive conversion involved extensive remodeling with the best of the past retained and highlighted.

To the rear of the building a black box extension emerges from the brick walls in stark contrast to the historic setting. Internally, walls and ceilings were removed and the inherent sculptural qualities of the host building have been revealed and celebrated. The office spaces were similarly explored to create and open-plan feel but with private working spaces still available.