Coppetts Road

Coppetts Road_Square Image
Coppetts Road_Square Image
  • Project: Coppetts Road
  • Location: Muswell Hill, Haringey
  • Description: Extension and renovation of specialist school
  • Value: £4,000,000
  • Client: CPotential
  • Status: Planning Approved
http://phplusarchitects.com/wp-content/uploads/2019/08/Coppetts-Road-_-Long.jpg

Through an extensive consultation process, we have worked with the charity to develop a centre with an inclusive design; one that helps children in particular develop in a series of differing environments designed to stimulate the senses through sounds, smells, light and varying surfaces. The new addition will provide a state of the art hydrotherapy and physiotherapy facility alongside a community hall and teaching space for The London Centre for Children with Cerebral Palsy. An external ‘treetop’ walkway wraps around the building, offering an alternative route to the lift from ground to first floor, allowing for movement through the fresh air with views out to the woodland landscape. This walkway is enclosed by a timber screen which itself becomes a giant xylophone for children to play with and sections of the cladding will be reflective so that children can observe their own movements.

Similar Projects

LFAfeatured1